Ik en mijn buren

Wonen doe je niet alleen. U heeft altijd te maken met uw buren en uw woonomgeving. Rekening houden met elkaar en onderling begrip tonen zijn daarbij erg belangrijk. In de folders U en uw woonomgeving en Wonen in een appartement hebben we wat zaken op een rijtje gezet.

Overlast los je samen op
Heeft u last van uw buren? Probeer dan altijd eerst zelf in gesprek te gaan. Vaak hebben uw buren niet eens door dat ze overlast veroorzaken. Kaart de overlastproblemen zo vroeg mogelijk aan en blijf er niet mee zitten. In een vroeg stadium kunt u problemen vaak nog gemakkelijk oplossen. En u voorkomt daarmee dat het misschien erger wordt. Meestal hebben uw buren begrip voor uw klacht en kunt u het probleem samen oplossen. 

Als u er niet uit komt
Wanneer u er in een gesprek met uw buren niet uit komt, kunt u onze hulp inschakelen. Wij vragen u het overlastprobleem bij ons te melden. Dat kan het makkelijkst  en snel via ons huurdersportaal Mijn Leystromen

Als wij uw melding hebben ontvangen, praten we eerst met u en uw buren. Vaak komen we dan samen tot een goede oplossing voor alle partijen. Soms schakelen we de politie in of verwijzen we u door naar maatschappelijk werk. 

Handige tips
Muziek luisteren met een koptelefoon, 's avonds niet meer klussen en even melden dat je een feestje geeft. Wanneer je rekening houdt met elkaar, voorkom je overlast en vervelende situaties. 

Gebruik uw tuin niet als parkeerplaats
Een verzorgde tuin is een lust voor het oog; voor uzelf, maar ook voor uw buren. Helaas komt het regelmatig voor dat huurders hun tuin gebruiken om bijvoorbeeld hun auto te parkeren. Het parkeren van voertuigen (bijvoorbeeld auto, aanhangwagen, caravan) in uw tuin is niet toegestaan volgens het beleid van Leystromen. 

Meer informatie?
Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag. U kunt ons bereiken op 088 031 33 00 (lokaal tarief). In de  folders U en uw buren  en Wonen in een appartement leest u meer.