Huurtoeslag

Is uw huur in verhouding tot uw inkomen te hoog? Dan komt u misschien in aanmerking voor huurtoeslag. Hiervoor geldt wel een aantal voorwaarden. 

Kom ik in aanmerking? 
Op www.toeslagen.nl leest u aan welke voorwaarden u moet voldoen om in aanmerking te komen voor huurtoeslag. U heeft bijvoorbeeld geen recht op huurtoeslag als u een te dure woning huurt of een te hoog inkomen heeft. 

Hoeveel huurtoeslag kan ik krijgen? 
Op de website www.toeslagen.nl kunt u heel eenvoudig een proefberekening maken. Dan ziet u gelijk hoeveel huurtoeslag u eventueel kunt ontvangen. 

Hoe vraag ik huurtoeslag aan?
Huurtoeslag kunt u aanvragen bij de Belastingdienst. Dat kan op twee manieren: 

  • Via de website, www.toeslagen.nl.
  • Met een formulier dat u kunt aanvragen bij de Belastingdienst op telefoonnummer 0800 0543 (gratis). Houd dan wel uw burgerservicenummer (sofinummer) bij de hand. 

Doorgeven wijzigingen
Verandert er iets in uw persoonlijke situatie? Gaat u bijvoorbeeld trouwen of heeft u een andere baan? Dan adviseren wij u dit zo snel mogelijk door te geven aan de Belastingdienst. U kunt een wijzigingsformulier downloaden op www.toeslagen.nl of telefonisch aanvragen bij de Belastingdienst, 0800 0543 (gratis). Zo voorkomt u dat u misschien huurtoeslag terug moet betalen. 

Meer informatie? 
Op www.toeslagen.nl vindt u alle belangrijke informatie over huurtoeslag. U kunt ook onze folder Hoe betaal ik mijn huur? downloaden. 

Lees hier meer:

Folder Hoe betaal ik mijn huur?